Hanny Ebbers

Supervisie


Supervisie is een cadeau aan jezelf. Zeker als het je beroep is om aandacht aan de ander te geven. In een supervisietraject sta je even stil. Je houdt je eigen handelen tegen het licht. Je bepaalt zelf, vaak al doende, wat je wilt leren. Dat leren doe je samen met je supervisor individueel of met andere supervisanten. Supervisie gaat altijd over je beroepspraktijk en vakmanschap. Het kan bijvoorbeeld gaan over de volgende vragen:

  • Heb ik goed gehandeld tijdens het gesprek met X? Was dat effectief of kan het anders?
  • Wat is goed eigenlijk?
  • Tijdens het overleg met collega Y had ik het idee dat mijn mening er niet toe deed. Ik heb dat wel vaker en wil onderzoeken waar dit gevoel vandaan komt.
  • Ik krijg de laatste tijd veel feedback van medewerkers op mijn stijl van leidinggeven. Pas ik wel in deze organisatie?

Werkwijze

Als supervisant bepaal jij wat je in de bijeenkomsten aan de orde wil laten komen. Je beschrijft of verbeeldt je reflectie en levert dit materiaal voor elke bijeenkomst in. We gaan aan de slag met ieders materiaal. Halverwege en aan het eind van het traject kijken we terug en vieren we je groei.

Vorm

  • Individueel, 12 bijeenkomsten van 1 uur
  • Groep, 2 of 3 supervisanten, 12 bijeenkomsten van 2 – 2,5 uur.
  • Stabilitas, supervisie voor jobcoaches, groepssupervisie of individueel
Supervisie

Quotes van mijn supervisanten:

Je begeleiding was prettig, veilig, zacht, maar je confronteert echt wel als je vermoedt dat er iets aan de hand is. Je laat het niet liggen!
Je stelt kritische vragen. Ik heb veel geleerd, het voelt alsof ik 3 jaar ouder ben geworden.
Ik heb positieve ervaringen met de begeleiding van Hanny als supervisor. Ze is aanwezig, open en attent op de dynamiek van zowel de groep als op de dynamiek tussen supervisor-supervisant*. De thema's die zijn behandeld tijdens mijn supervisie bij haar hebben voor een vernieuwd perspectief gezorgd op verschillende rode draden in mijn leven. Ik ben dankbaar voor de supervisie die ik bij Hanny heb kunnen krijgen
Ariena, beeldend therapeut in opleiding
Hanny is een warme, zeer betrokken vrouw die niet uitwijkt om op de zere plek te drukken. Dat is niet altijd leuk, maar helpt wel om het gewenste resultaat te behalen.
Otta