Hanny Ebbers

Persoonlijke effectiviteit


Effectiever met jezelf en anderen leren omgaan kun je leren.

Bouwstenen

Misschien heb je alles wat je wenst maar ben je heel onzeker. De oorzaak kan zijn dat je niet ziet wat je hebt. Het gaat er niet om of je succesvol bent, het gaat er om of je ziet wat je hebt en of je er van kunt genieten. Je leert de focus richten op behaalde prestaties. Bouwstenen verzamelen noemen we dat.

Platform

Met voldoende bouwstenen kun je een platform bouwen. Wanneer je leert genieten van je prestaties bouw je aan een innerlijk platform. Hoe steviger je op dit platform staat, hoe meer fouten je durft te maken. Zo leer je steeds meer risico’s te nemen en word je sterk.

Focussen

Als je wilt presteren, helpt het om goed naar jezelf te luisteren. Wat zegt je buik: wat wil je nu echt? Wat zegt je hoofd: hoe hoort het? Of: wat verwachten de ander van me? Mensen die te vaak “Het wordt nooit wat” zeggen, halen zichzelf zo onderuit. Die zogenaamde zelfinstructies bepalen jou en jouw gedrag. Je leert focussen op dat wat je verder helpt.

Effectief opkomen voor jezelf

Is het mogelijk om een grens te trekken en geen ruzie krijgen? Ja zeker! Jouw feedback komt niet altijd goed aan bij de ander. Dat komt omdat ‘buiken’ al met elkaar communiceren, voordat jij een woord hebt gezegd. Of je dat nu wilt of niet. We zijn allemaal verschillend en tegelijk nemen we aan dat we elkaar begrijpen. Je leert op die signalen van de ander te letten en hoe je effectieve feedback kunt geven.

Persoonlijke effectiviteit

Buik en hoofd

Bent u iemand die weet wat u wilt en laat u dat merken? Dan domineert uw buik uw hoofd. Of denkt u juist goed na voordat u iets doet? Dan is uw hoofd dominant.

Met dank aan de principes uit het boek ‘Effect’ van Johann Olav Koss e.a.

Hanny is voor mij een coach geweest die mij geholpen heeft om rust in te bouwen en aandacht te geven aan mijn persoonlijke competenties die ik negeerde. Het traject was een aangename afwisseling van ‘frisse lucht scheppen’, lekker koken, goed voor jezelf zorgen, genoeg lichaamsbeweging en - via een werknemersprofiel - mijn eigen competenties in kaart brengen. Ik heb veel geleerd over mezelf. Als bloeimethode hanteerde ik het principe: de zonnebloem. Zonnestralen (licht) en leven (levenslust).

Ja, die kreeg ik geleidelijk aan terug op een heel diverse manier, ook omdat Hanny een luisterend oor had en goed kon inspelen op de verschillende aspecten in mijn leven. Ik voel me nu veel sterker, ben minder onzeker, en heb geleerd op een positieve manier om te gaan met datgene waar ik minder goed in ben.
Maltie, traject Werkfit maken